Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Τρούφες σοκολάτας

Καλά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αλλά και λίγη σοκολάτα δεν θα έβλαπτε.
 

 

Παραθέτω τη συνταγή που έχω φτιάξει μετά από διάφορες δοκιμές και είναι η καλύτερη και πιο εύκολη. Δοκιμάστε την! Δεν πρέπει να λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!


  • 2 σοκολάτες κουβερτούρες (125gr x 2) κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού (περίπου 200 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού (περίπου) τριμμένα καρύδια ή ανάλατα αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη (light κατά προτίμηση)
  • 2 σφηνάκια κονιάκ (ταιριάζει επίσης το ουίσκυ, grand marnier, amaretto ή ρούμι)
  • λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • τριμμένα μπισκότα πτι μπερ ή τρούφα ή κακάο ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε για επικάλυψη.
  • χαρτάκια για τρούφες

Ζεσταίνουμε (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν βράζουμε γιατί κόβει) την κρέμα γάλακτος σε αντικολλητικό τηγάνι. 
Μόλις η κρέμα ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.  Σβήνουμε το μάτι.
Ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη, το κονιάκ (ή άλλο ποτό), το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το χύνουμε πάνω στους τριμμένους ξηρούς καρπούς που έχουμε βάλει σ’ ένα μπολ.
Ανακατεύουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες (για να γίνει σταθερό το μείγμα ώστε να μπορούμε να τα πλάσουμε). 
Βγάζουμε, πλάθουμε σε μπαλάκια (καλό είναι να βάλετε γάντια μιας χρήσεως αλλιώς τα χέρια δεν καθαρίζουν με τίποτα) και στολίζουμε.

 
photos: scoop.it, chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου