Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση _Μέρος 1ο Διακόσμηση μικρών χώρων

 
Ο στολισμός του σπιτιού για τα Χριστούγεννα είναι για μένα από τις πιο σημαντικές στιγμές του χρόνου. Όσο κακή διάθεση κι αν έχω, όσο κουρασμένη κι αν είμαι τίποτα δε με σταματά όταν έρθει η ώρα του στολισμού!!! (3 θαυμαστικά γιατί εκστασιάστηκα!).
 
Ποτέ δεν υπήρξε χρονιά που να μιζέριασα και να είπα "βαριέμαι να στολίσω"! Οι κούτες με το δέντρο και τα στολίδια, ανεβαίνουν απ' το υπόγειο, το καφεδάκι ετοιμάζεται, το cd με τα Χριστουγεννιάτικα παίρνει θέση στο cd player, πατάω play και ποιος με πιάνει! 
 
Έτσι λοιπόν φέτος είπα να μοιραστώ τη χαρά μου παρουσιάζοντας σας ιδέες και προτάσεις για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τις οποίες θα αγαπήσετε πολύ! 
 
Ακόμα και ο πιο μικρός χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί και να λάμψει όπως του αξίζει για τις γιορτινές μέρες.
 
 
Μια πάρα πολύ ωραία ιδέα, όταν δεν έχετε χώρο για μεγάλο δέντρο (την οποία και συνήθιζα να κάνω στο φοιτητικό μου σπίτι), είναι να αγοράσετε ένα δεντράκι φυσικό ή τεχνικό, το στολίζετε, το τοποθετείτε πάνω σ'ενα τραπεζάκι βάζετε και από κάτω μερικά ακόμα διακοσμητικά και έτοιμη η χριστουγεννιάτικη γωνιά.
 
 
 

 

 



Άλλη όμορφη και πολύ πρακτική ιδέα (το κάνετε και την τελευταία στιγμή αν δεν έχετε χρόνο να στολίσετε) είναι ν' αγοράσετε δύο μικρά κυπαρισσάκια σε γλαστράκια, τα οποία τοποθετείτε σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Ιδανική λύση και για διακόσμηση εορταστικού μπουφέ.




 

Αξιοποιήστε τα περβάζια των παραθύρων.


Αν έχετε χρόνο και διάθεση φτιάχνετε υπέροχα δεντράκια σαν αυτά στις φωτογραφίες παρακάτω από κώνους χαρτονιού και τα στολίζετε με ότι υλικό έχετε στο σπίτι.  Παίρνετε κόλλα και χαρτόνι, φτιάχνετε κώνους  σε διάφορα μεγέθη και κολλάτε πάνω τους ότι θέλετε. Από κουμπιά και διακοσμητικές πέτρες ή χάντρες μέχρι κορδέλες, σπάγγο, ύφασμα ή κομμένες εφημερίδες σε λωρίδες, τα βάφετε με σπρέι ή τ' αφήνετε στο φυσικό τους χρώμα.  Καλή ιδέα και για διακριτική διακόσμηση γραφείου.



 
 
 










Άλλη χαριτωμένη ιδέα είναι να διαλέξετε κουτιά διαφορετικού μεγέθους σε κοντινό χρώμα ή σχέδιο, τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο και αφού τα δέσετε με μία ωραία κορδέλα έχετε κάτι σαν δέντρο.



Καλή διασκέδαση!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου